onsdag, januar 22
Shadow

Hvordan sette opp et stormsikkert telt

Å vite noen tips om hvordan du setter opp et stormsikkert telt, vil sannsynligvis spare deg for mye hjertesorg og bry. Det kan til og med redde livet ditt, og i det minste øke sjansene for at du nyter din neste campingferie.

Å sette opp campingteltet på riktig måte og på rett sted kan utgjøre en enorm forskjell for hvordan du ender opp med å klare en storm. Det er klart at det kommer en tid da en dårlig storm bare blir for mye for ethvert telt, for eksempel noen ekstreme værforhold. For å maksimere teltet til å være stormsikkert, må du også gjøre noen forberedelser, lenge før du faktisk legger ut på turen.

Det er noen ting du kan gjøre, men som vil forbedre sjansene dine for å ri ut en storm med lite eller ingen problemer, og redde deg selv fra ting som vann i teltet eller enda verre, teltet som blåser ned rundt deg!

Det aller første du kan gjøre er å velge det beste teltet du kan for å tåle storm, både for vind og regn. Du vil vurdere den vanntette naturen til materialene som brukes i produksjonen, og se på hvordan teltet er laget, for eksempel hvor godt sømmene er konstruert? Har teltet en flue? Og hvis ikke, bør du uansett få en?

Noen telt hevder å være vanntette uten flue, for eksempel Coleman Instant Tent, og mange kunder rapporterer at dette har vært deres erfaring, men som en forholdsregel ser det ut til at litt ekstra forberedelser kan redde dagen.

Det første du bør vurdere å gjøre med ditt nye telt, er å bruke et passende vanntettingsmiddel. For å gjøre dette må du sette opp teltet hjemme og bruke vanntettingsbehandlingen, som ofte kommer i sprayform, og også passe på at du går over alle sømmene med en sealer, ofte et voks-produkt som vil hjelpe til med å tette stinghull i sømmene.

Å klargjøre teltet på denne måten gir bare sunn fornuft, og personlig ville jeg gjort dette selv for teltene som hevder å være vanntette med mindre produsenten spesifikt sier at det kan være et problem for teltstoffet.

Husk at jo mer vanntett stoffet i et telt er, jo mindre vil det puste og jo mer sannsynlig vil du få problemer med kondens fra folk som puster inne i teltet, og det er derfor det er viktig å kunne opprettholde god ventilasjon, selv under en storm, og dette er et annet punkt å huske på når du kjøper teltet. Vurder dette også når du setter opp teltet.

Det er også her en stor nok flue, eller en ekstra flue er veldig nyttig, selv bare for å la en del av vinduene være åpne nok til å tillate luftsirkulasjon.

Så selv om teltet ditt er ‘vanntett’ skader det absolutt ikke å ha en flue for hånden, og som en ekstra forholdsregel ha en ekstra flue og/eller presenning med deg for å forbedre sjansene for å holde deg tørr. Jeg tror ikke du kan være «over» forberedt når du camper.

En annen ting du bør vurdere, når du velger stedet for å sette opp teltet ditt, er muligheten for fallende trær. Storm og sterk vind kan åpenbart øke denne faren, og selv om dette ikke er relatert til vann, er det absolutt en reell risiko å tenke på i en storm.

Stormsikring av teltet inkluderer å unngå potensielle problemer når du setter opp leiren, for eksempel å ta hensyn til ting som flom og retningen av sterk vind. Plasseringen av campingplassen din kan sikkert påvirke sjansene dine for å klare en storm godt.

Det er alltid klokt å sjekke værmeldingene før du drar ut på ferie, og selvfølgelig, hvis det forventede dårlige været sannsynligvis blir for dårlig, kan det være det beste alternativet å utsette turen. Bare et annet tips som kan være nyttig som en videre forberedelse, er å alltid ha litt ekstra klær, håndklær osv. i kjøretøyet, bare i verste fall.

Det er klart at planlegging helt fra begynnelsen, fra når du kjøper teltet, og hvordan du planlegger og forbereder deg før reisen, så vel som ditt valg av sted, kan påvirke hvordan du setter opp et stormsikkert telt.