Kategorier
Finans

Strøm

Sparetiltak

Strøm er viktig å ha. Ingen av oss klarer oss veldig lenge uten strøm, selv om det selvfølgelig finnes folk som ikke har strøm eller som trenger strøm. Bruker du mye strøm så vet du godt hvor alt dette går hen. Det kan da ære lurt å finne en billig strømleverandør. Det er også viktig at du bruker tiden din på å få frem det som du trenger på strømmen når du har den. Fordi vi bruker mye strøm så fører all den energien i strømmen til at det også produseres varme. Strøm er i mange situasjoner en veldig stor mengde varme. Bruker vi strøm feil så vil det skape en økning i CO2. Dette er noe som vi helst vil unngå. Det er heller ikke noe vits å bruke mer strøm enn vi må fordi strømmen ikke trenger å være med på alt det som brukes. Strømmen kan godt begrenses slik at vi ikke ender i situasjoner med for lite produksjon. Samtidig er det beste av alt med en reduksjon av strømforbruket at du bruker strømmen din på en måte som gir deg akkurat det du trenger. Får du ikke det betaler du for noe du ikke får.

Bad og dusj

Vann blir varmet opp av strøm. Strøm koster penger. Hvis du allerede har markedets billigste strøm men ønsker litt lavere regninger, så kan en reduksjon av varmtvannsforbruket vare løsningen. Tar du ofte bad koster dette penger. En reduksjon i hvor mange bad du tar kan være en hjelp.

Det samme gjelder dusjing. Liker du å dusje i 15 minutter kan det være smart å dusje noe kortere, som 5 minutter. Det er også smart teknologi som passer for dusjer, for eksempel nye dusjhoder som bruker mindre vann. Dusjer man i 5 minutter istedenfor 15 minutter sparer man ca. 500 kroner i året. Det samme gjelder hvis man bytter pakninger på kraner som drypper, da sparer man også ca. 500 kroner i året.

Matlaging

Vi liker alle store fine kjøkken som tilpasses til matlaging for store selskap og god plass til alt som gjøres på et kjøkken. Flere av tingene i et kjøkken bruker mye strøm. Det er derfor viktig at man tenker igjennom hva man bruker av tingene på kjøkkenet. Bruker du en mikrobølgeovn bruker den mye strøm. Oppvaskmaskiner bruker også mye strøm. Det er derfor smart å passe på at du vasker opp med full maskin. Vent litt til hele maskinen er full og kanskje du reduserer vasken fra to til en gang per dag.

Mat og hvitevarer

En fryser bruker mer strøm for å holde ting kaldt hvis den har islagt kjøleelementene inne. Det anbefales derfor at du smelter fryseren i ny og ned for å holde effektiviteten oppe. Pass på at du har rett temperatur på fryser og kjøleskap. Er den for lav bruker du mer strøm samtidig som du kanskje fryser melken eller annet. Når du lager mat bør du bruke lokk. Lokk varmer maten og koker vannet raskere.